Over Sarah

 Leren van het leven is voor mij een passie en bracht mij op o.a. op de weg van de antroposofie, het soefisme en de kijk op het leven van verschillende culturen en inheemse volken. Ik vind het boeiend en inspirerend om de levensverhalen van mensen te horen en ik geniet van reizen.

Mijn carrière startte in 1983 op de Vrije School waarbij ik zowel in binnen- als buitenland met liefde lesgaf. Ook ben ik mentor geweest op de Vrije Hogeschool en begeleidde studenten die gestopt waren met hun studie en weer een nieuwe stap wilde maken.

Met vragen over het combineren van verschillende rollen in mijn leven, kwam ik terecht bij de 3-jarige opleiding tot veranderkundige bij de Pulsar Academie, met als grondslag o.a. het werken vanuit het soefisme en de latifa. Dat was het begin van mijn transformatiewerk als levenscoach (2000) en het werd me nóg meer duidelijk hoezeer mijn hart ligt bij de ontwikkelende en ontplooiende mens. Bij Phoenix opleidingen volgde ik de opleiding Systemisch Werk.

Mijn eigen ontwikkeling ondersteun ik door het lezen van boeken, cursussen en opleidingen en dat geef ik met plezier door in individuele coaching en cursussen. In mijn vrije tijd maak ik kunst, dans, tuinier, geniet van de natuur en wandel graag, iets dat ook terugkomt in mijn coachingsessies.

Als cartografisch consulent van ‘Het Wil Gilde’ en als levenscoach zoek ik altijd naar versterking van de innerlijke kracht en rijkdom om daarmee de uitdagingen die het leven brengt aan te kunnen gaan. Dit werk vind je terug in mijn begeleiding tijdens labyrintwandelingen.

In 1988 trouwde ik met Marco Ephraim, antroposofisch huisarts en we hebben samen 3 volwassen kinderen.

Een belangrijke levensveranderende gebeurtenis vond plaats in 2009. Toen kreeg ik de diagnose miltkanker (non-hodgkin). Het met vertrouwen doormaken en genezen van deze ziekte heeft mij veel levensinzichten gegeven, groei en zin in creativiteit. Uiting hiervan zijn o.a. de deelfragmenten van schilderijen op deze website, die ik zelf heb gemaakt.